zatvori
Jelovnik
Iako o ukusima ne treba raspravljati, kada bacite pogled na naš meni, rasprava je neizbežna, jer će vam sigurno biti teško da odaberete samo jedno jelo.


Suve kajsije u slanini sa pistaćima
720 din
Suve kajsije punjene tostiranim pistaćima, umotane u slaninu i flambirane barikiranom kajsijom
Prolećne rolnice sa orasima i karijem
720 din
Marinirano žilijen povrće sa tostiranim mlevenim orasima i karijem umotano u pirinčane kore, servirano sa redukcijom soja sosa i đumbira
Grilovani sirevi (miročki ili kozji)
860/1.060 din
Grilovani sir serviran na rukoli sa salsom od grilovane crvene paprike i kapra
Zli jezici
960 din
Gioza kore punjene raguom od junećih jezika prelivene domaćim ljutim demiglas sosoom
Gijoze sa pačetinom
1.090 din
Gijoza kore punjene cepkanom pačetinom i svežim mladim lukom, pržene na puteru i servirane sa dve vrste mikro bilja i slatko kiselm sosom od šljive
Tiffany Gravadlax
1.690 din
Tri vrste hladno sušenog lososa (mirođija, cvekla, četiri vrste bibera) preliven domaćim hladno ceđenim maslinovim uljem i Maldon soli, servirano na miksu zelenih salata
Zapečena burata
1.690 din
Burata zapečena u tembalu sa štapićima pržene bukovače, prelivena ajoli sosom
Karpaćo od odležalog rozbifa
1.890 din
21 dana odležali rozbif u miksu bibera, korijandera i morske soli serviran na rukoli i baby spanaću sa flambiranim pinjolama na puteru i barkiranoj dunjevači, posut listićima pecorino sardo sira
Tatar od tune
2.190 din
Tuna tatar začinjen sa mladim lukom, dižon senfom, sokom od limete, premazan pasiranim avokadom i crnim susamom
Tatar biftek
2.290 din
Ručno seckani biftek sa selekcijom začina i Branko šljivovicom
Selekcija sireva (za dve osobe)
2.390 din
Pekorino sardo 12+, parmezan 24+, burata 150gr, grilovani miročki sir, servirano sa domaćim brusketima i sa flambiranom kruškom na puteru sa viljamovkom

Njoke sa spanaćem i tikvicama
960 din
Tikvica, praziluk, spanać, beli luk, parmezan
Taljatele bolonjez
980 din
Domaće taljatele sa Bolonjez sosom od junećeg mlevenog mesa, parmezan
Taljatele pekorino sardo
1.080 din
Domaće taljatele sa Pekorino sardo sirom sa geografskim poreklom starim 12+ meseci, maslinovo ulje i sveže začinsko bilje
Rižoto sa cveklom i kozijim sirom
1.060 din
Arborio pirinač sa raguom od bukovače, pečenom cveklom i kockicama grilovanog kozijeg sira
Crni rižoto
1.490 din
Rižoto sa raguom od suvidirane sipe, džemom od arpadžika, dve vrste mikro bilja i parmezanom 24+
Nudle sa grilovani kracima hobotnice
Grilovani kraci hobotnice na puteru od suvidiranih gambora, servirani sa piriničanim nudlama u yakitori sosu i čili papričicama

Falafel salata
920 din
Falafel, čeri paradajz, jogurt feta umak, čips od crvenog luka, masline, miks zelenih salata
Čia piletina
1.060 din
Piletina sa čia semenkama, čips od crvenog luka, rukola, čeri paradajz, redukcija soja sosa, pečeni bademi, miks zelenih salata
Grilovani miročki ili koziji sir na salati
1.090/1.280 din
Kockice grilovanog sira, rukola, zelena salata, salsa od pečenih paprika i kapra, krutoni, ulje od začinskog bilja

Kajdžun svinjski vrat
1.090 din
Odležali svinjski vrat u misku kajdžun začina serviran sa pečenim krompirom
Rolovani pileći file sa suvom kajsijom i pečenim lešnicima
1.260 din
Suvidiran pileći file rolovan pančetom, punjen sotiranom suvom kajsijom sa pečenim lešnicima i kozijim sirom, serviran sa grilovanim povrćem i začinskim biljem, sa dodatkom parfema od šljivovice
Pljeskavica sa miročkim sirom i džemom od luka
1.290 din
Mleveno juneće meso, miročki sir, pančeta, rukola, parmezan, džem od luka i začinjeni krompir
Marinirani odresci rozbifa na grilu
1.460 din
21 dan odležali rozbif u miksu začina serviran na začinjenom krompiru pomešanom sa legirom od dižon senfa i baby spanaća
Ćevapi na kajmaku mala/velika porcija
890/1.190 din
Juneći ćevapi servirani na kajmaku sa svežim lukom i prženim krompirićima
Glazirani pačiji batak
1.590 din
Suvidiran pačiji batak, glaziran u redukciji ojster sosa, meda i đumbira serivan sa pireom od krompira i rena
Taljata od pačijih grudi
1.740 din
Pačije grudi sporo konfitirane u soja sosu, servirane na sutlijašu od kokosovog mleka i lista limete
Konfitirana jagnjetina
1.690 din
Sporo pečena jagnjetina u masti od mangulice, zapečena u tembalu sa začinjenim krompirom
File minjon sa sotiranim edamame
2.690 din
Odresci odležalog bifteka i grilovani na puteru, preliveni domaćim demiglas sosom, servirani sa sotiranim edamame, pršutom, fermentisanim belim lukom i mešavinom mikro bilja
Odležali rozbif sa viljamovkom i čatnijem
1.890 din
21 dan odležali rozbif u miksu začina opreljen na roštilju i dopečen u rerni, a zatim isečen na taljatu i seviran sa čatnijem od suve kajsije, brusnice, jabuke, kruške, badema, pistaća i viljamovke preliven sosom od putera i balzamika
Tuna steak
2.290 din
Odležali odrezak tune u marinadi, uvaljan u miksu četiri vrste bibera, morsku so, crni susam i mlevene pistaće serviran sa sotiranim miksom edamama, kukuruza, crvene paprike i miksa začina
Biftek na puteru (za dve osobe)
6.390 din
Odrezak odležalog bifteka oprljen na grilu isečen na taljatu i serviran na tembalu sa vrelim puterom, timijanom, čeri paradajzom i svežim biberom uz grilovano povrće, pečeni krompir i miks zelenih salata
Hobotnica i gambori u kokosovom mleku (za dve osobe)
6.890 din
Grilovani kraci hobotnice i L1 gambori, sotirani u kokosovom mleku sa listom limete, crvenim biberom i parmezanom starim 24 meseca. Servira se sa grilovanim povrćem, basamti pirinčem, tostiranim hlebom i miksom zelenih salata

Juneći gulaš
980 din
Gulaš od junećeg mesa serviran sa pire krompirom
Ragu od junećih repova
1.090 din
Osam sati kuvan ragu od junećih repova, serviran sa domaćim njokama
Sarma
960 din
Mleveno juneće meso sa pirinčem smotano u sarmu, servirano sa pireom od krompira
Brizla duet
1.080 din
Pržene loptice od seckanih brizli uvaljane u crni susam, servirane uz ajoli sos. Pirinčana rolnica punjena raguom od brizli mariniranih u balzamiku barikiranom 4 godine, praziluka i parmezana, servirana na pireu od celera
Teleća glava škembetu
1.060 din
16 sati kuvana teleća glava umotana u škembe, zatim očišćena od kostiju, usitnjena i zapečena u tembalu sa kajmakom i parmezanom
Teleća džigerica sa lešnikom i medovinom
1.060 din
Teleća džigerica nadevena džemom od luka, suvih šljiva i lešnika, servirana sa prženim njokama i pireom od šargarepe i jabuke, prelivena medovinom sa majčinom dušicom
Juneći duet u porto-demiglas sosu
1.590 din
50 časova suvidirani juneći jezik i srce, prženi na puteru i preliveni porto-demiglas sosom, servirani kiselim šitaka pečurkama i pireom od krompira i vasabija
Juneći obrazi u vinu
1.690 din
Sporo kuvani juneći obrazi u crvenom vinu sa šalot lukom, servirani sa pireom od špargle i kuvanom kruškom

Potaž od bundeve
450 din
Riblja čorba
550 din
Pikantna domaća riblja čorba od tri vrste morske ribe
Bela biftek čorba
590 din
Bela krem čorba od bifteka, šargarepe, celera, krompira i servirana sa legirom pavlake i žumanca

Cheseecake sa limetom
550 din
Pečeni cheesecake sa suvidiranim listom limete, preliven domaćim džemom od boronice
Čaša krempite
550 din
Redefinisana krempita servirana u čaši sa dodatkom domaćeg džema od maline i redukcijom likera od maline
Brownie
560 din
Čokoladni kolač sa sladoledom od vanile
Lenja jabuka
560 din
Pečena vrećica od pirinčanih kora punjena domaćom marmeladom od jabuke, cimeta i vanile, servirana sa prelivom od karamele i sladoledom od vanile